Bus

Måste berätta vad Musse gjorde idag när jag hade tagit in honom till stallet, gjort iordning allting, borstat och haft mig. Då plockar han upp borsten och borstar på mammsen :) Söötast!

Liten kärlek

Han ser inte ut att vara mycket för världen just nu.. Men hans föräldrar är jätte fina så vi hoppas på att han utvecklas till det lilla sockret jag tror att han gör! Främst så tror jag att Musse blir glad. =)
Han försökte gå under bommen hela tiden, och höns mammig som jag är, stod jag i transporten med honom hela vägen.. Även om han inte kunde komma under bommen riktigt så fastnade grimskaftet ovanför huvudet och matte blev orolig. Sedan hade han inte världens bästa balans utan flög runt lite hur som i början innan han hittade balansen. Men han var så duktig så. Tog väl 5-10 sekunder att lasta på honom, uppfödaren höll i rumpan på honom, han väger ju liksom ingenting, och vips så var han på. Chockad blev jag iaf. Hihi.
Stackarn har våt eksem över hela ryggen så jag vågar inte lägga upp någon kropps bild än.. Uppfödaren hade rakat honom FLÄCKVIST, ja ni kan ju tänka er hur han ser ut då ;)
Men vi tog ut veterinären omgående som kikade på det och började behandla. Längtar till mina killar står i sina boxar nu...

Äntligen hemma

Hej! Var ett tag sedan jag uppdaterade här. Haft problem med blogg appen på Ipaden, men nu har jag en ordentlig dator här hemma. Äntligen! Musse har äntligen kommit hem och står just nu uppstallad 1,5 km hemmifrån. Men då det inte finns någon hage till honom där borta så tar vi en härlig promenad varje morgon och kväll, hit hem till gården. Här går han i sin lilla hage om dagarna, busar runt med en stor balja/ hink och en yoga boll, tittar på grann hästarna och har det allmänt bra helt enkelt! Stallet börjar ta sin form och nu är det inte långt kvar... Det som är kvar att göra är att lägga taket, galler för fönster och själva boxarna och stall dörren. Jag tippar på att han står i sin nya box inom en vecka! I övrigt går allt väldigt bra. Musse är världens bästa kille och duktig i allt han gör. Försöker aktivera honom så mycket som möjligt just nu för energi, det har han! Lilla bus..
Vi går ju som sagt en morgon och kvälls promenad till och från hagen varje dag, och det finns lite olika vägar att gå. Antingen på en cykel bana längs vägen, igenom centrum och över kyrk backen och sedan tar vi och sneddar över en stubb åker. Eller så tar man och går (finns två olika vägar där) genom ett villa område, förbi ett dagis för att i slutet, snedda över stubb åkern. Och inte ens första gången vi gick dessa vägar har han varit orolig eller tyckt trafik eller dyl. varit läskigt. Det ENDA han kan reagera på är om det kommer en lastbil i världens fart, då trippar han lite och tycker det är obehagligt. Men annars går han så fint så, i sin egna lilla värld ungefär. Vi brukar ta vägen förbi dagiset om morgnarna, för barnen blir så glada och tycker det är väldigt spännande att titta på Musse. Han luktar lite nyfiket på dom och låter dom klappa om dom vill det.
Här om dagen, kan det varit i Måndags? Åkte jag, mamma och grann tjejen neråt i landet och skulle titta på en liten egyptisk arab kille på 8 månader, som sällskap till Musse när han flyttar hem, och vips sa det så hade vi en liten bebis med oss tillbaka.. Han står uppstallad i Lilleström för tillfället då det inte fanns tid för att vänta och låta honom stå kvar där han stod... Nu hoppas jag bara på att dom kan gå ihop i samma hage, det hade ju varit allra roligast för Musse..
Min fina lilla Prins. Han är så smart! Han vet hur man "låser up" grimskaftet när han står upp bunden i boxen. Sedan har han börjat "prata" med mig. Han muttrar så där, ni vet som hästar brukar göra mot varandra.. SÅ gör han varje gång jag går ut till honom. Jag ska fånga på film och lägga upp. Han listat ut nu att man ska öppna Youtube konto, lägga upp filmen där och sedan kopiera in adressen här! :) Jaja, nog om allt nu, ska lägga in lite bilder sen blir det lite frukost för mig..
Musse i sin jul grimma och stallet i bakgrunden..
Musse på promenad imorse.

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!