Hahaha

Var liksom bara tvungen ;)

 


Musse

Hej!
Igår var vi förbi stallet igen och fick tanka lite kärlek.. Vi kom fram rätt sent, klockan var väl runt halv åtta på kvällen när vi parkerade bilen på stall planen.
Vi var förbi hööks i Karlstad eftersom Musse behövde ett till stall täcke och ett regntätt vintertäcke till. Han rullar sig så mycket i hagen som tidigare nämnt..
Det blev ett ulltäcke och ett vintertäcke med hals den här gången. Vill ju inte att han ska frysa när han går ute.
Skulle egentligen bara förbi en snabbis, men ni kanske förstår hur den planen gick.. Jag tror vi kom hem strax efter 1 på natten.
Han var SÅ skitig så det var liksom nödvändigt att stanna och göra rent honom ordentligt ;) hihi
Han blev ryktad, fick massage och så lite stretching på det. Tror han njöt ganska ordentligt.
Åker ut igen på lördag. Då blir det en hel dag. Tänkte inviga longerings prylarna jag tjatat om så länge nu, och ta en lång promenad med honom.
Postar lite bilder från gårdagen under tiden!

 


Oj

Blev lite dubletter av några bilder. Men kan inte ändra det nu...

 


Dagens prins

Kom hem för ett par timmar sedan från stallet. Det blev en lång dag för oss. Vi har haft bilen på verkstad och fick fint stå och vänta i ett par timmar då den inte riktigt var klar som dom sagt. Så jag fick skippa invigningen av longeringen idag eftersom det hann bli mörkt innan vi kom fram till Musse.
Provade iaf longerings gjorden, och dom nya benskydden på honom. Nog var han nyfiken på vad han hade på benen allt. Så söt.
Tränsade honom och lät honom stå med det i boxen i 5 minuter och i gången för lite posering med det fina pannbandet på. Han har slutat tugga och gapa när han har bettet i munnen nu.
Stod o pussades lite och hängde på ryggen lite lätt, men bara lite som sagt. Vill ta det väldigt varsamt och successivt, men det gick bra! Har gjort så en gång innan men ännu mindre, och han brydde sig inte ett jon om vad jag höll på med då. Nu tittade han lite nyfiket på mig iaf. Verkar som att han litar på mig att jag inte har nåt fuffens för mig iaf!
Hovslagarn hade varit ute och verkat honom och han hade tydligen försökt resa sig när hon skulle verka fram hovarna.
Sedan sa stall ägaren att han börjat busa lite vid täckes-påläggningen. Men det visade han inga tendenser alls till att göra idag, så det tror vi på när vi ser det.. Kan ju inte vara exemplarisk hela tiden hälsar han.. ;) Skämt å sido.
Han tappade ju lite i vikt efter olyckan som hände i boxen. Men nu har han äntligen fått tillbaka magen igen (även om dessa bilder gör sig lite orättvisa). Men det är skönt att se att han ökat i vikt på så kort tid, och mår bra. Men han måste få på sig mer hull innan vintern, men nu är jag inte orolig för det längre. Det går nog fort nu, efter att han fick sitt nya foder, verkar det som. Tror nog att matte är mer traumatiserad än han är.. Hehe.
Nu är det dags för mig att sova, upp tidigt imorgon för en tripp in till Oslo!
Lite fler bilder kommer upp imorgon från kameran. Hoppas jag hann få till någon fin innan batteriet dog! iPad bilder får duga så länge. :)
Kram!

 


Blogg problem

Hej!
Jag har haft lite problem med att uppdatera bloggen eftersom jag inte har en dator att göra det ifrån utan en iPad och ett blogg program som inte riktigt har fungerat som det ska.
Har varit ute hos Musse ett par gånger sedan jag senast skrev. Har träns tränat lite mer, varit ute och promenerat och till nästa gång vi åker ut, vilket troligtvis blir imorgon, är det dags för första longeringen! Spännande..
Har testat lite lätt med vanligt grimskaft och då går han självmant i en cirkel runt mig, men vi får se hur det går som sagt.
Fattar mig lite kort eftersom jag inte har så mycket nytt att skriva om honom mer än att allt går bra med hantering och han trivs bra i stallet han står. Helt enkelt, han är en pärla i allt han gör. Går lös i stallet när stall ägaren mockar. Hennes 11 åriga dotter är helt frälst i honom och hanterar honom lite grann när mamma är i närheten. Hon har även en 1,5 årig son som brukar vara med i stallet och kan dra lite i grimskaftet när han står i gången och Musse bara tittar på honom lite nyfiket och det är ingenting mer med det. Man kan liksom inte tro att han är 2,5 min lilla prins. Jag älskar honom så mycket, men nu är det faktiskt snart dags för honom att flytta hem tycker jag! Vill ju kunna göra så mycket mer än jag kan just nu med 2 timmars resväg. ( enkelresa) :(
Här kommer lite bilder från senast. Musse fick en fin reflex grimma att stoltsera med i hagen ;)
Ursäkta de dåliga bilderna förövrigt, dom är tagna med iPaden. Tar med mig digital kameran till nästa gång :)

 


Dagens stall bus. Mattes lyckorus!

Har spenderat eftermiddagen och kvällen tillsammans med mamma och Musse. Vi har lindat benen med fleece lindor på honom för första gången och gick på en lång promenad tillsammans.  Han var så söt när han märkte att han hade någonting konstigt på benen, lyfte frambenet för att kolla liksom. Stört skön han är! När vi kom ut på gården så höll bonden på med rund balar som han lastade på en flak bil. Musse reagerade inte alls på den utan hade siktet på gräset, matvrak som han är..  Då plötsligt vänder traktorn om och ska köra förbi oss, ingen fara med det, men tokigt nog lyfte och vred han på kranen eller vad man nu ska kalla det precis när han kommer förbi oss (hade det varit jag hade jag vridit den innan jag åker förbi en häst, men han gör det precis ovanför våra huvuden) så Musse blev lite nervös och höll på att bralla iväg. Tur att man är van vid unghästar och alltid är beredd på allt. Och behåller lugnet så att säga. Så tre meter hann han bara innan jag fick stopp på honom. Sen gick vi och luktade på traktorn och det var ingenting mer med det.  Vi luktade och lekte lite med bal plasten som vi hittade mitt i vägen också. Han tyckte nog allt att det var lite läskigt, och samma sak med brevlådorna vid vägkanten. Dom öppnade jag och stängde, han nosade lite, jag knackade lite, la lite gräs på locket, som han var snabb med att glufsa i sig. Hjärtat var så duktig så.  Mamma fotade lite men bilderna blev lite grumliga, tror det är för att käringen börjar bli gammal och darrig på handen. ;) nä skämtåsido. Vet faktiskt inte varför dom blev så, ska försöka rädda dom i photoshop när jag får igång min vanliga dator. Den dagen den sorgen. La till ett filter så man ser lite bättre. Det får duga så länge!  Vad hittade vi på mer då? Jo vi testade hans lila täcke han fick av uppfödaren och det passade perfekt! Jätte fin i lila är han..  Skulle träns vänja honom lite mer idag, men eftersom jag borstat, pillat och lindat benen på honom (och en lång promenad med en massa läskiga saker) så lät jag honom slippa det tills nästa gång jag åker ut. Han fick smaska i sig sin mat och bara pussas och kramas lite innan vi åkte. Här kommer lite bilder!


Fler bilder från idag

Hade lite problem med att ladda upp bilder men nu verkar det fungera igen. Enjoy!

 


Bilder

Från idag

 


Klara i stallet

Märkligt.. Postade förra inlägget runt 13 tiden men det kom in efter 19? Aja!
Nu är vi på väg hem från Musse.. Han har fått smaka på sitt nya foder och mineraler, och det var en hit hälsar han! Sedan har vi gjort rent det lilla som är kvar av såren, som såg mycket fina ut idag vill jag tillägga. Vi testade nya vinter täcket som vi köpte idag, trodde det skulle vara för stort eftersom det var i strl 125 o hans fleece som är i 115 är ju för stort.. Men det passade perfekt! Sedan så träns tränade vi för första gången. Han brydde sig inte ett smack. Trodde jag skulle få nån slags reaktion iaf, men nej. Gick kanon bra med andra ord.
Var lite osäker på vilken storlek han skulle ha på bett så jag hade ju garderat mig med både 11,5 och 12,5 men som tur var så slank vi in i en häst butik på vägen upp och jag hittade ett rosa gulligt äppelbett (på rea dessutom) så jag slog till eftersom jag misstänkte att 11,5 fortfarande skulle vara lite stort. Och mycket riktigt så var det så. Han har 10,5 än så länge.
Enda han gjorde var att tugga lite på bettet och matglad som han är ville han så klart äta samtidigt, men det fick han inte för matte... Så efter några sura blickar från hans sida så tränsade jag av och han fick återgå till sitt hö medan jag fixade till man, svans och pannlugg.
Sen tog vi (mamma och jag) med honom på en lite längre promenad än han är van vid. Han nojjade lite över en fälld björk som låg vid sidan av vägen. Han fick nosa lite, jag skrapade lite på den sen var det inte mer än så.
Det körde förbi några bilar också som han knappt brydde sig om heller, han tittade lite på den första bilen som kom sen kunde dom inte vara mindre intressanta. Han är verkligen hur underbar som helst! Jag är så glad för att han inte blev såld innan jag kom in i bilden och att just jag fick köpa honom. Tusen tack, återigen Anette! Du är bäst och du har fött upp världens underbaraste häst! Du är dessutom alltid välkommen hem till oss och hälsa på, det ska du veta.
Tillbaks nu då.. Vart var jag? Jo!
Har några film klipp på Musse och mig jag ska försöka lista ut hur man lägger upp dom här. Filmar och fotar varje gång jag är hos honom, men snart, troligtvis inom en månad är han hemma hos mig och då kommer det ännu fler inlägg. Det är ju kul för alla att följa men främst för Anette och mig själv att kunna gå tillbaka och kika på hans liv, visst?
Nu börjar jag känna av min åksjuka så nu ska jag sluta. Men jag slänger in lite nya bilder från idag!
Kram


Stallet

Nu ska jag titta till min kärlek! <3


Nytt till stallet

Shoppade lite igår när vi var i Sverige. Allt är lite billigare där än i Norge..

 


Mot stallet!

Snart bär det av mot stallet. Skulle åkt igår, men det blev för sent eftersom vi var tvungna att lämna in bilen etc..
Jag har åkt på en förkylning och känner att febern ligger och ruvar. Passar på att åka idag så att jag inte blir säng liggandes OCH sakna Musse till tusen.
Idag ska vi träns träna med bett för första gången. Vi köpte ett äppelbett nu i början för att försöka göra det så bekvämt som möjligt nu första gångerna. Han har även fått nytt kompleterings foder, grov sensetive, som ska vara bra för magen samt få honom att öka lite i vikt. Jag misstänker att höet där ute inte ger honom det han behöver.
Uppdaterar lite senare när vi är i stallet eller på väg hem igen. :) kram!

 


Änglavakt

Heej!
Igår kom jag hem från min vistelse i stockholm. Eller, raka vägen till stallet blev det egentligen.
I veckan som var råkade Musse ut för en liten olycka. Han hade lyckats sparka så hårt mot box gallret att det vikit sig och bak hoven hade kilat fast. Vet inte hur han klarat sig så bra som han gjorde, det visste inte veterinären heller. Men han haltade endast i en dag och fick en svullen hov samt ett par skrap sår.
Lilla älskade prinsen... Du hade änglavakt!
Men nu mår han bra, jag ringde veterinären och bad henne komma ut för att titta på honom igen. Han fick antibiotika och såren rengjorda ordentligt.
Beställde halm till honom istället för spån eftersom veterinären tyckte att vi inte skulle linda såren utan försöka lufta så mycket som möjligt. Bytte även ut hagen hans så nu får han stå i en grus hage tills såren läkt lite mer.
Men veterinären sa att allt ser jätte bra ut och att det verkligen inte är någon fara. Han är pigg och matglad och han haltar inte. Hon berömde honom också och sa att han var riktigt fin och superbt psyke. *i know* hehe.
Väl i stallet tog jag ut honom på en kort promenad. Ville se med egna ögon hur han rörde sig och reagerade på olika saker. Efter att ha konstaterat att min häst är supermannen själv tog jag in honom i stallet för att borsta, putsa, pussa, krama, tvätta såren, fota och bara umgås. Han har dock tunnat ur lite under den senaste veckan så nu får han fri tillgång till hö.
Testade nya tränset också och det passade perfekt!
Hundarna var med i stallet också och Feobe blev så glad att hon inte riktigt visste vart hon skulle ta vägen.. Hihi.
Här kommer lite bilder:

 


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!