Söndag 18 september

Imorrn bär det av till stallet igen. Ska byta tränset på vägen och köpa ett lite större bog skydd till honom som sagt..
Och på onsdag bär det av till Stockholm för min del för att hämta resterande prylar jag har liggandes hos exet. Och under tiden lämnar jag in dator på reparation, så det kanske inte uppdateras någonting här på en vecka. Beror lite på om jag får låna dator under tiden jag är där!
Mamma åker ut till Musse när jag inte kan. Han behöver ju känna att det är vi som är hans trygghet och så ska han vänjas lite mer med att stå upp i gången. På börjar det lilla projektet imorgon tänkte jag, sen får mammsen ta över tills jag är tillbaka. ;)
Längtar såå efter att få ta hem honom till gården, vill ju ha honom nära mig. Så jag kan umgås med honom precis när jag vill. Se honom gå i sin lilla hage från köks fönstret. Gå ut och pussa på hans goa lilla mule var femte minut om jag skulle känna för det!
Men det kommer till det också ska ni se.. Han har det bra i stallet han står nu och verkar trivas som fisken i vattnet! Det är bara hans matte som längtar ihjäl sig så fort hon lämnar stall planen...
Håller på att sätta mig in i hur allt går till vid utställning, certifiering osv. Det är ett projekt i sig vill jag lova. Tar gärna emot tips etc av personer som sitter på erfarenheten! Min förra hingst var ju redan godkänd när jag köpte, så det blev inte till att hålla på med utställningar och sånt. Men jag vill ju gärna ge Musse en chans till det eftersom han skall sparas som hingst, så klart!

Lördag 17 september

Hälsar fler välkommna till Musses blogg! Och tack för kommentarerna och lycko önskningarna, det värmer! Nån som vet hur jag svarar privat istället för här förresten? ;-)
Idag var jag ute hos Musse runt 16 tiden. Trodde att det skulle bli svårt att få in honom idag eftersom vädret var så fint. Men jag ropade lite på honom och öppnade upp till "utslussnings hagen" och gick in i sadelkammaren under tiden för att ta fram alla borstar, täcken och prylar som var nytt och skulle testas. Men jag hann bara hämta borstarna innan han kom inklampandes i stallet självmant. Min duktiga lilla prins! Blev så klart jätte glad och han fick mycket beröm för det.
Borstade, gjorde rent hovarna och fixade man, svans och pann luggen. Jätte fin blev han! Sedan provade jag flug täcket han fick utav sin uppfödare, men det var lite för stort än.
Provade bog skyddet också, helt utan problem, som var något för litet det istället. Hm. Får köpa en storlek större nästa gång. Löste det genom att sätta "nos ludd" på kardborrebandet som annars hade legat och skavt. Så det får han ha tills jag har vägarna förbi en häst affär igen.
Han är så snäll. Ett exempel på det, när jag skulle ta av bog skyddet (måste trä det äver huvudet) så fatnade den i grimman och lade sig över båda ögonen på honom en liten stund. Och inte brydde väl sig han om det inte. Nej nej. Han stod bara och väntade på att han skulle få se någonting igen. Ha ha. Underbara lilla häst!
Provade det nya tränset också, utan bett då, som var för litet det också! Han har ju ponny i grmma, men tydligen cob i träns. Jag som förälskat mig i hans pannband också, men det var tyvärr för kort det också..
Får åka och byta det på måndag tänkte jag, i Norge finns ju ingenting öppet på söndagar.. Inte ens mat affärer!
När han var borstad och fin och allting var provat, tog jag med honom och mamma på en liten promenad förbi grann hästarna. Och inte för att verka tjatig.. Men han var super duktig! Som han krökte nacken och fick världens gung i gången.. Kan bara tänka mig om 1 år hur fin han kommer vara då. Dööö läcker tror jag!
Här kommer blder från idag:
Provar tränset..
Pusselipuss
Kärlek på högsta nivå
Mamma står med Musse i "utslussnings hagen" utanför stallet medans jag fotar (som kan håla kameran stilla... he he)
Jag håller Musse
Han älskar sitt runda fönster, där kan han hålla koll på vad som händer utanför!
Lilla busfrö
Klia svans tycker Musse om när jag gör
Ha ha.. Tyckte det blev ett sånt charmigt kort! Han ser ut som ett litet föl här
Bild bevis på att inte ens skynket som fastnade över ögonen var nåt problem för honom
Pyamasen på!
"Vad håller ni på med" typ..
Lilla shettis stoet kom precis in från hagen


Svarar på kommentarer

Till Anette:
Ja visst är Musse dyr i drift.. Eller kanske är det matte hans som är.. ha ha ha.
Jag har köpt både pälsglans och spray balsam till honom! Det är redan invigt och står redan i stallet.
Imorgon tar jag med mig allt nytt till honom och tar nya fina bilder och lägger ut här på bloggen. Ska prova hans nya träns, fast utan bett än så länge (glömde mäta vilken storlek sist jag var ute hos honom) det är dö läckert pannband tycker jag!
Jo, pratade med stall ägaren idag och allting hade gått jätte bra med Musse. Han äter som han ska, och det var inga problem med att få in honom från hagen. Hon sa att hon tyckte att det såg ut som att han hade "landat" nu.
Han hade ju vänt rumpan till henne och försökt smita ifrån henne (i boxen) när hon försökte ta på honom grimman. Men nu har han tydligen slutat med det. Skönt att höra! Kram på dig :)
Säger hej till Cissi också som lyckats hitta hit! Vet inte hur man svarar privat ännu..

Torsdag 15 September

Jag hade helt glömt bort att köpa ett lite tunnare regn täcke till honom.. (Hade bara ett för vintern) Det viktigaste av allt just nu typ. Så imorse bar det iväg till närmsta häst affär för att inhandla ett ordentligt ett som inte blir för varmt för honom. Det blev lite fler saker när jag kom till butik nummer två.. Kunde inte sluta med bara ett täcke helt enkelt. Så efter att jag besökt två hästsports affärer blev resultatet så här:
Blå rutigt täcke i bomull
Brunt regn täcke
Bogskavs skydd
Vitamin slick, påfyllning med morots smak (har cherry redan och hållaren)
Man och svans borste som ska vara jätte bra
Fler tvätt svampar
Kompresser
Schampoo och balsam
Sårsalva
Hästsalva
Box skylt
Repgrimma
Träns + pannband (bytte ut orginal pannbandet för det såg så tråkigt ut)
Mössa, pannband och halsduk till mig själv
Ja, nu tror jag vi har allt förutom en sadel. Men det är det ju inte super bråttom med än eftersom jag inte tänkte börja med sadel vänjning förens om ett par månader. Har annat jag vill vänja och lära honom först.


Gårdagen, onsdag 14 september

Vi stannade bara i ungefär en timma med Musse efter att vi lastat av honom. Vi hade ju hela vägen tillbaka från värmland ner till laholm kvar för att lämna lastbilen, hämta hyr bilen och sedan hela vägen tillbaka upp till göteborg för att hämta land rovern som kraschade under lördagen.. (Snurrigt, tack jag vet!) Vi har åkt tre tur & retur resor nu, norge-skåne under en 5 dagars period.. Nu är vi helt slut!! Men det har varit värt varenda sekund, varenda liten krona och alla problem vi fått lösa under vägen.. Kort som äts upp av bankomaten, bilar som kraschar på vägen ner, trailers och transporter som avbokas i sista sekund.. Ja, ni vill nog inte ens veta allt! Men nog fasiken kom han hem tillslut. ;-)
Han har en matte som gör allt för honom, det kan jag lova! Allting har löst sig så bra och jag är sååå lycklig just nu..
Igår åkte vi till stallet där Musse står för att pussas, kramas och gå ut och gå en sväng med honom. Men det blev lite ändrade plander igen.. Får man räkna med när man har unghäst.. hihi. Stall ägaren "C" hade inte lyckats få på honom grimman i boxen på morgonen, så hon släppte ut honom utan någon alls i hagen.. Det var inte så lyckat kan jag ju tala om.. För det första var det strålande väder och sol, för det andra hade han andra hästar runt omkring sig i andra hagar, klart han inte ville in! Det gjorde det inte lättare för oss att hagen hans inte är särskilt liten!
Vi åkte iväg och handlade två extra grindar och satte upp en "utslussnings hage" mellan stallet och hans hage. Och så fort "C" tog in sina hästar så kom han in självmant. Så det blev ingen promenad då inte, jag borstade, tvättade benen och tränade på-av med grimman istället, eftersom hon hade försökt i 1,5 timma på morgonen och det fungerar ju inte i längden! Det var dock inga problem med den saken när vi kom dit. Kan tänka mig att hon var lite stressad där på morgonen + att hon inte hållit på så mycket med honom än. Fick lämna kvar honom med grimman på när jag åkte, för säkerhets skull. Kan inte göra mycket annat eftersom jag bor 2 timmar från stallet han står i just nu och inte vill riskera att han får stå inne en hel dag om hon inte skulle få på honom den och jag inte kan åka ut just den dagen.
Här kommer lite bilder från gårdagens bravader:
Musse står och pratar med sin stall kompis!
Aww.. Lilla skrutten då.. Har inte ens växt i strl 125 ännu!
Dubbla byxor och tröjor, schnyggt! ;)
Mamma hade problem med att få ett foto som inte var suddigt på oss tillsammans.. Äsch!
Så söööt! Musses stall kompis. (Shettis sto)
Så här ser stallet ut inuti, Musse står i första boxen till vänster.


Fortsättning.. Tisdag 13e September

På tisdagen bar det iväg för att hämta hem Musse. Egentligen skulle han få åka häst transport, en stor lastbil men efter att föraren hoppade av i sista sekund, fick vi tag i en liten hästlastbil som vi kunde hyra och köra honom själva i...
Så vi for ner till laholm för att hämta den. Sedan tog vi oss vidare ut till uppfödaren i Höganäs för att lasta på Musse för första gången i hans liv..
Han var verkligen super duktig! Cool lugn. Ja, han var bara lite envis men dummade sig inte alls på något vis. Han stod på bak benen ett par gånger iofs, men mer än så var det faktiskt inte. Klockan 21.25 började vi med lastningen och var klara 01.01. Det är inte illa enligt mig. Tror att det kanske hade gått lite enklare om inte rampen hade varit en decimeter ovanför marken. Men men. Så fort han var på ordentligt och Anette hade fått pussa och säga hejdå stängde vi igen och började vi åka norrut.
Han fick ett litet "utbrott" om man ens kan kalla det så. Han kickade till ett par gånger och försökte resa sig på bakbenen två gåner, men 5 minuter efter avfärd stod han blick stilla och åt ur sitt lilla hö nät. Så jäkla underbar häst, cool lugnt psyke och världens goaste!
När vi hade åkt i 20 minuter stannade vi till en snabbis för att se till honom, klappa, pussa och ge en godis. Då märker jag att fläkten är på (och låter som FAN), det hörde vi ju inte när vi stängde efter lastningen eftersom det blåste så dant utanför då.. Helt otroligt att han endå stod helt stilla och lugnt. För den var inte ljudlös så att säga.. Lilla älskade hjärta.. Så liten men endå redan så klok.
Vi fortsatte resan genom världens blås väder. Det kändes nästan som att bilen skulle lyfta rakt upp i luften, så mycket blåste det verkligen. Men vi tog det lugnt, vi körde i 80 i princip hela vägen upp.
Runt 7.30 på morgonen kom vi fram till stall planen och avlastningen gick super! Har en liten film snutt på det som jag tänkte lägga upp vid ett senare skede (uppdaterar i detta inlägg när jag vet hur man gör).
01.01 Anette säger hejdå till Musse (eller på återseende hoppas vi nog alla på)
Musse o mamma i boxen hans
Han har ett eget litet fönster han kan kika på grannarna ifrån, det tyckte han var spännande!
Fick åka kungligt.. Vill ha begär!

Fortsättning på helgen... Söndag

Helgen fortsätter på söndagen med att vi åker vidare uppåt i landet för att kika på stall platsen vi ordnat till honom. Det är ett nybyggt litet stall med fyra boxar och sadelkammare e.tc, bara ett år gammalt.
Ljust och frächt inuti med stora boxar, självklart har han även häst kompisar där. Men han får gå i en egen ganska stor hage. Och den ligger precis intill dom andra hästarna, som är en stor skäck vallak och ett litet shettis sto som dessutom är box grannar..
Stallet från sidan. Musse har boxen med det högra runda fönstret!
Musses box

Lördag 10 september

I lördags var det dags för mig att åka ner till Skåne för att hämta hem lilla Musse. Men efter att fått ett par käppar i hjulen så blev det inte riktigt som vi hade tänkt oss.. Lång historia som vi kan ta någon annan gång!
Det hela slutade iaf med att vi åkte ner för att titta på honom, skriva avtal och betala. Det blev en lång dag, inte bara för mig utan även för min mamma, Musse och uppfödaren..
Jag vill passa på att tacka tusen gånger till Musses underbara uppfödare Anette för att just jag fick bli Musses nya matte! Jag kan inte tänka mig någon annan häst, vi "klickade" liksom med en gång, och jag älskar honom redan.
Här kommer lite bilder från lördagen då vi hälsade på honom:
Här står Musse med sin uppfödare och nosar tittar på stona i hagen
Och så får dom nosa lite på varandra.. Se så snäll han är min lilla plutt
Jag och Musse
På väg hem.. Kär och galen ;-)


Nostradamusz



Hej!
Jag heter Nostradamusz och är en arab kille på 2,5 år.
Min nya matte har öppnat den här bloggen till mig, främst för att min uppfödare Anette Johansson ska kunna få följa med i min utveckling från andra sidan jordklotet!

Jag har ännu inte träffat min nya matte för hon hämtar mig om en vecka.
Vi får väl se vad jag ser till att utsätta henne för bus då..

(Fortsättning följer)


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!