Im back

Nej men vad söta ni kan vara då. Jag har spenderat 3 veckor i en resväska.. På ett ungefär.
Har varit i Umeå (lång historia, kanske berättar sen), Stockholm, Egypten och sedan tillbaka till Stockholm igen.
Och snart är det dags att åka hem till Norge igen! Ett jäkla farandes, men fått många flyg poäng på köpet, alltid nåt!
Just nu saknar jag mina killar så mycket att jag inte vet vart jag ska ta vägen någonstans!
Har fått uppdateringar om hur det gått med inridningen, och både Musse och Helene har varit jätte duktiga.
Musse är nu sutten på i skritt och trav. Så han kommer att få åka hem nu i dagarna så tar jag över därifrån.

Kheezo har fått åka iväg på ett annat bete där han fått två jämnåriga kompisar att leka med. Ni anar inte hur mycket det lättat mitt hjärta. Dom går tydligen jätte bra ihop och leker så mycket att dom nästan glömmer bort att äta. <3

Nej nu kan jag inte sitta här längre. Tänkte bara uppdatera, ni fortsätter ju besöka och kommentera så det är väl bara på sin plats att ni får veta hur allt gått.

Angående tävlingen är jag helt förbryllad. Har kontaktat 5 stycken, varav INGEN har svarat ännu... Märkligt. Men ska ta tag i det när jag kommer hem, drar en ny vinnare då!


Kheezozo <3

Kom precis i lagom tid till utsläppet idag, så jag satte på honom sitt föl fleece och ett regn täcke som han haft sedan han var 8 månader.
Regn täcket använde han för första gången idag och har redan hunnit växa ur det.. Aww.. Tiden går så fort!
Gjorde ingenting med honom idag. Mamma mockade, sopade hela stallet och jag fyllde på vatten i hagarna och gav killarna lite mer hö sen åkte vi fatiskt iväg.
Var tvungen att handla ett till transportgrimskaft och lite sånt sen skulle mamma på röntgen!
..
..

Dag 5 "projekt inridning" - Musse

Imorse sadlade vi på Musse i stallgången och gick ner till paddocken.
Helene longerade honom efter några minuter "följa john".
Idag (även igår) fick han ha stigbyglarna på och efter en liten stund i trav åkte stigbyglarna ner av sig självt och slog honom i sidorna för första gången.. Det blev ganska många varv av "skutt-galopp" eller hur jag sak säga.. Men han var så jäkla duktig min lilla skrutt. <3
Sedan övades det på övergång från trav-galopp-trav-skritt-stopp-trav-galopp-trav.. Ja ni fattar!
Han var helt slut efter sin strutt-galopp när stigbyglarna åkte ner och efter en stunds longering gjorde han bakdelsvändning (runt runt runt runt.. runt!) istället för att gå ut, runt henne och longeras.
Till slut gick det bra och han fick gå ett par varv innan han fick några godis bitar och Helene hängde sig lite över honom och satte foten i ena stigbygeln. Sen fick han gå upp till stallet, på med täcket och äntligen ut och pringa i hagen!
Han brukar ju få gå ut i hagen en stund iaf, innan han jobbas. Men idag hade Helene lite brottom iväg så han fick gå ut efter istället.
Men han behöver verkligen få gå ut innan för att nå optimalt resultat. Han har så mycket energi lagrad endå så det räcker. Så i fortsättningen gör vi alltid på det sättet istället.
Longering i grimma och med sadel på med stigbyglarna nere!

Helene och Musse

Sadlar till salu

Om någon är intresserad av en dressyr sadel i fint skick så har jag en som inte passar Musse. Säljer den för endast 2000 kronor eftersom den bara tar plats!
17" och vid bom.
Någon som vet varför vissa bilder vrider sig????

Har även en svart Thorowgood med utbytbar bomvidd och 16,5"
Jätte fint skick, men den ligger inte heller bra på Musse eftersom han har rak rygg.
Denna passar en häst med lite manke och ska altå inte ha rak rygg.
2000 kronor


Sunny days

Startade dagen med en kopp kaffe ute i trädgården. La mig och solade lite i bikinin eftersom det var så varmt och skönt. Har fått mig lite färg dom senaste dagarna men imorgon räknar vi med regn!
Imorgon tar vi oss en tur ut till grabbarna grus. Ska lämna av tränset Musse ska ha på utställningen och göra iordning lite där. Sedan hålla på lite med både Musse och Kheezo.
Berättade jag hur duktig han var när vi la på sadeln?
Han har ju haft sadel på sig förut, med det var nu ett tag sedan. Om man läser längre bak i bloggen så berättar jag när sadeln åkte fram lite över manken och han fick panik och hoppade över box mellanväggen.. (innan den var så hög som den är idag)
Och efter det har han bockat och brallat lite de första 5-6 varven. Så jag har inte kunnat lägga på den igen eftersom vi fick is hala hagar efter det, och sedan jätte mycket lera när det väl smälte bort.
Åter till sadlingen för ett par dagar sedan. Han bockade och sparkade bakut något litet varv bara, sen var det bra med det. Blev lite hispig av sadel kåporna när dom slog under traven eftersom Helenes sadel är mycket mjukare än mina.
Så någon vecka till sen hoppas jag att han är insutten! :)

1 Maj - Musse

Var ute i stallet och kollade till Musse i hagen. Någon av hästarna där borta har slitit av el kabeln till agrigatet så dom har gått utan ström i några dagar. Men idag ordnades det till så vi slipper åka och kolla till honom varje dag.
Han har skött sig exemplariskt faktiskt. Det har gått brunstande ston mitt emot utan att han gjort någonting dumt alls! Han har visat upp sig lite och brölat men ingenting mer än så.
En tjej (som kanske inte hade koll på att han var hingst) lät ett brunstigt sto npsa på honom när han gick i hagen. Jag tänkte bara "neeeej nu river han väl hela hagen" men icke. Han showade lite och sparkade bakut en gång men inga dumheter. <3

Vi hade ju lite preoblem med att få in Kheezo i en bra flock. Dom tyckte inte alls om honom. Men nu verkar det ha löst sig. Han går med sin gamla kompis (30+år) och en till. Just nu står han på box om nätterna men tror att han ska gå ute nu när elen är igång igen. Men jag tror han står ett par dagar till på boxen.
Jag gjorde ingenting med killarna idag. Kheezo var lite svullen i bak benet och ömmade lite så jag lät honom bara vara idag.
Och ikväll skulle Helene ta med Musse till ridhuset så han får kika lite på det.
På lördag ska killarna nämligen på sin första utställning i just det ridhuset. Det blir skojjigt!

1 Maj - Mark träning med Kheezo

När vi endå var i stallet tog jag tillfället i akt och gick ner med Kheezo för lite mark övningar.
Först lekte vi "följa john" och tränade backaning. (Inte för att han behöver, han backar på kommando)
Allt som fick honom att rikta uppmärksamheten på mig och tycka det var roligt.
Sedan ställde vi upp några koner på en rak linje som vi sackade mellan och jag började lära honom att lyssna på höger och vänster. (kommando)
Detta upprepade jag några gånger tills han förstod vad jag var ute efter. Jag visade altså att han skulle gå till höger samtidigt som jag sa höger, och visade honom till vänster när jag sa vänster.
I slutet så gick han till höger när jag sa höger och till vänster när jag sa vänster. Han är inte så dum som han ser ut *blink*
Sedan tog vi en promenad ner till vattnet och Kheezo fick beta lite gräs.

30 April - Musses dag 1 "projekt inridning"

Musse fick springa i hagen i några timmar medan vi hjälpte till och mockade i stallet.
Sen tog vi ner honom på ridbanan och Helene kände lite på honom från marken.
Han var lite tittig, vilket vi räknade med eftersom han precis kommit till nytt ställe med en massa nya hästar och brunstande ston. Men han var duktig. Lyssnade på Helene med ena örat och det andra var runt om paddocken.
Men han gjorde som hon sa.
Han följde henne fint, backade när hon bad med bara ett par invändningar. Han måste ju testa lite *blink*
Hon lärde honom backa när hon tog ett steg mot hans framben när hon stod rakt framför honom. Han verkade fatta på en gång.
Sedan gick hon över en bom med honom, och han som aldrig sett en riktig bom innan gick över som han gjort det hur många gånger som helst.
Sedan ställde vi upp några koner och hon ledde honom sick sack mellan dom.
Efter han varit så duktig fick han komma ut och springa lite mer i hagen, trots att han var lite stel efter allt spring från dagen innan.. *hihi*
..

Tävlingen är nu avslutad..

och vinnaren har blivit kontaktad. Nu inväntar jag bara ett SVAR sedan presenterar jag vinnaren här i bloggen.. Så håll utkik!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!