Väl framme..

.. lastade jag av Musse först och Helene tog Kheezo och lastade av honom efter. Ställde in dom i varsin box. Kheezo stod i samma box han gjorde när han var här som liten fölis.. Undrar om han känner igen sig? Var endå 4 månader sedan han var här.
Musse fick stå kvar i boxen en stund medan vi släppte ihop Kheezo med hästarna han skulle gå med.
Det gick inte bra.. Han är ju så liten och är ranklåg. Han "gapar" ju fortfarande när han kommer nära en häst. (Även Musse fast dom ses varje dag)
Och dom hästarna som tidigare varit lägst i rank fick plötsligt luft och jagade och bet honom i rumpan. :(
Kheezo är ju så underbart snäll, han har inget ego what so ever utan vill bara att alla ska älska honom. Först fick vi ta ut en av hästarna som jagade honom och då blev det lugnt. Men sen kom en annan häst tillbaka från en ridtur och en annan gick ut för att ridas, och då jagade den sist inkoma hästen honom och bet honom i rumpan..
Men tillslut blev han så aggresig och trängde in Kheezo i hörnet så han var halvvägs inne i andra hagen så jag tog ut honom eftersom jag inte vill att han ska skada sig, eller skada någon annan om han får sån där panik.
Han var verkligen genom svettig! Stackars liten.
Någonstans innan den första hästen togs ut släppte vi in Musse i sin hage mitt emot Kheezos.
Och Kheezo gnäggade hela tiden på Musse både när han var i stallet och i hagen. Precis som "kom och rädda mig brorsan". Han var nästan på väg igenom staketet, såg ut som han tog sats och skulle hoppa över men ångra sig i sista sekund och tvärstannade millimeter innan tråden.. Hjärtat då..
Vi ställde in honom i hagen brevid Musse istället och släppte in den rang lägsta hästen på hela stället. Sedan fick Kheezos gamla bästis (över 30 år gammal) komma in där också. Men han verkade inte känna igen honom och ville inte alls umgås med honom.
Fick så ont i hjärtat när jag såg hur han verkligen försökte bli omtyckt men ingen verkade gilla honom.. Den gamla vallacken nosade lite snabbt med vände sedan rumpan till och gick iväg.
Men efter ett tag, när jag skulle ta in Kheezo stod dom faktiskt och nosade på varandra och han verkade acceptera honom. Hoppas verkligen det löser sig. Kan ju vara att han var lite stressad idag (nytt ställe, nya hästar) och hästarna ville sätta honom på plats och blev extra uppjagade av att han sprang runt och "showade"?
...
...
..
Ropar efter Musse

Musse är på väg ut..

Musse is on the way..

...

...

...

...

..

Tack för att du tar dig tid
att kommentera mitt inlägg :)


Sara

söt liten häst :)

2012-05-04 | 14:47:23
http://www.saraaandersson.devote.se
Anonym

Åh vad det skär i en när andra hästar är eleka mot en små hjärtan. Skönt han fick andra vänner sen :)

Mvh

Sanna

2012-05-05 | 02:16:23




»
»
»

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!