Dag 5 "projekt inridning" - Musse

Imorse sadlade vi på Musse i stallgången och gick ner till paddocken.
Helene longerade honom efter några minuter "följa john".
Idag (även igår) fick han ha stigbyglarna på och efter en liten stund i trav åkte stigbyglarna ner av sig självt och slog honom i sidorna för första gången.. Det blev ganska många varv av "skutt-galopp" eller hur jag sak säga.. Men han var så jäkla duktig min lilla skrutt. <3
Sedan övades det på övergång från trav-galopp-trav-skritt-stopp-trav-galopp-trav.. Ja ni fattar!
Han var helt slut efter sin strutt-galopp när stigbyglarna åkte ner och efter en stunds longering gjorde han bakdelsvändning (runt runt runt runt.. runt!) istället för att gå ut, runt henne och longeras.
Till slut gick det bra och han fick gå ett par varv innan han fick några godis bitar och Helene hängde sig lite över honom och satte foten i ena stigbygeln. Sen fick han gå upp till stallet, på med täcket och äntligen ut och pringa i hagen!
Han brukar ju få gå ut i hagen en stund iaf, innan han jobbas. Men idag hade Helene lite brottom iväg så han fick gå ut efter istället.
Men han behöver verkligen få gå ut innan för att nå optimalt resultat. Han har så mycket energi lagrad endå så det räcker. Så i fortsättningen gör vi alltid på det sättet istället.
Longering i grimma och med sadel på med stigbyglarna nere!

Helene och Musse
Tack för att du tar dig tid
att kommentera mitt inlägg :)






»
»
»

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!